Вітаю Вас на сторінках мого блогу. Сподіваюсь, Ви знайдете щось цікаве та корисне для себе!

четвер, 22 січня 2015 р.

Учитель року - 2015

Відбувся І етап обласного туру конкурсу "Учитель року - 2015"
21 січня відповідно до Положення відбувся І  етап обласного туру конкурсу "Учитель року - 2015".
Спочатку учасникам необхідно було презентувати себе за 5 хвилин, а потім запросити конкурсантів до майстер-класу. 
Майстер-клас «Я роблю це так» (тривалість – 25 хвилин) є однією з форм презентації досягнень конкурсанта як педагога, де він виконує роль «вчителя вчителів», розкриваючи методи своєї роботи та оригінальні ідеї. При проведенні майстер-класу конкурсант повинен вибрати таку форму проведення, яка б захопила аудиторію.  Проводячи майстер-клас, учитель насамперед не прагне просто передати знання. Він намагається задіяти учасників у процес, зробити їх активними, розбудити в них те, що приховано навіть для них самих, зрозуміти й усунути те, що йому заважає в саморозвитку. Всі завдання вчителя і його дії спрямовані на те, щоб підключити уяву учасників, створити таку атмосферу, щоб вони проявили себе як творці. Це м'яке, демократичне, непомітне керівництво діяльністю.
 Порядок виступів конкурсантів визначив жереб. Мені пощастило. Я потрапила до першої п'ятірки, презентувати себе, показала знання й досвід з дослідженої теми: "Формування духовно-емоційного світу учнів на уроках української літератури".

Атмосфера під час випробувань була позитивною. Усі учасники залюбки брали участь у майстер-класах, підтримували та  допомагали один одному.
 Вчителі продемонстрували професійну майстерність та високу ерудицію показали себе фахівцями високого рівня – майстрами-педагогами, здатними творчо поєднувати традиційні форми і методи навчання з новітніми освітніми технологіями.
Наступне випробовування 28 січня - написання фахової контрольної роботи в онлайн режимі.
Бажаю усім учасникам успіху!

Немає коментарів:

Дописати коментар